Fa tot just unes setmanes que t’ensenyàvem algunes destinacions en què, independentment de quan les visites, pots gaudir del sol pràcticament tot l’any. Però tot i saber que no tothom tolera la calor de la mateixa manera, ha arribat el moment de pensar en totes aquelles persones amants del fred que els popers mesos busquen, precisament, visitar llocs on puguin recuperar els abrics que han aparcat fins a la propera estació. Si no ets de platges, des de Travel Partners et proposem les següents destinacions. No et posaràs morè, no, però t’ajudaran a esquivar les altes temperatures.

 

Islàndia

Qui visita Islàndia per aquestes dates se sorprèn, entre altres coses, de com la nit es resisteix a fer acte de presència. Tot i estar a prop del Pol Nord les temperatures en aquests mesos estiuencs solen oscil·lar entre els 15 y els 0 graus, així que si et decideixes a recórrer els seus màgics paratges, hauràs de tenir a mà un senyor abric. Si vas amb la idea de gaudir de l’espectacle de les aurores boreals, has de saber que a l’estiu és gairebé impossible veure-les (és el que passa quan és pràcticament de dia les 24 hores), no obstant això, Islàndia ofereix moltíssimes coses igual d’interessants, o inclús més: des d’infinitat de guèisers que et deixaran impressionat fins a immensos llacs gelats com els de Jökulsárlón. I, per si no n’hi hagués prou, pots desconnectar de l’estrès acudint a l’anomenada Llacuna Blava, un balneari termal natural on el temps s’atura.

Islandia

Photo by Mahkeo on Unsplash.

Escòcia

Aquí no només hauràs d’anar especialment abrigat, sinó que també hauràs d’anar acompanyat d’un paraigua perquè la climatologia a Escòcia és del tot imprevisible. Tot i que, certament, aquest país guanya molts punts quan el seu cel és gris. Edimburg, la capital, és d’una preciositat aclaparadora i té racons com el seu Nucli Antic (anomenat Royal Mile) en els que creuràs que t’has tele transportat fins a l’època medieval.
Glasgow, d’altra banda, és l’altra cara de la moneda, més moderna. No obstat això, més enllà dels penya-segats i dels fiords que hi podem veure, en aquest país també pots escapar-te a Yvernessper, a veure si ets la primera persona sobre la Terra que es troba cara a cara amb el famosíssim monstre del llac Ness. Tot plegat amanit amb molta tradició i amb un bon whisky, que per alguna cosa són experts en la matèria.

Escocia

Photo by Adam Wilson on Unsplash

Mèxic

Els simpatitzants de la calor sempre tenen l’opció d’agafar un vol fins a Cancún o Mèrida, dues ciutats que, en estar unides per la Península del Yucatán, sempre gaudeixen d’altes temperatures els 365 dies de l’any. Això sí, l’assumpte canvia radicalment a la seva capital, Ciutat de Mèxic (a la que durant anys se l’ha conegut simplement com a D.F.), ja que a primera hora del dia sí que hi pot fer alguna cosa de calor, però a partir del migdia, l’ambient demana a crits posar-se una jaqueta. La seva oferta cultural és tan gran com la seva extensió, però en dies així sempre és un plaer creuar els canals de Xochimilco en una de les seves col·loides barques o donar un preciós passeig per carrers de Coyoacán, on precisament es troba la famosa “Casa Azul” o, cosa que és el mateix, el Museu Frida Kahlo.

México DF

Photo by Jezael Melgoza on Unsplash.

Nova Zelanda

La terra que va inspirar “El Senyor dels Anells” és un lloc perfecte per als més fredolics, ja que durant el nostre estiu viu el seu moment més fresc i humit. A aquestes altures poc més es pot dir del Parc Nacional de Tongariro, la Vall volcànica de Whanganui o Pancake Rocks. Però si ets d’aquells que entre juny i agost troba a faltar poder posar-se uns esquís has de saber que a l’Illa Sud podràs fer-ho sense problemes. Hi ha alguna cosa més meravellosa que poder esquiar mentre l’altra meitat del món sobreïx una calor infernal?

Nueva Zelanda

Photo by Mathew Waters on Unsplash.

Espanya

Sí, hi ha racons d’Espanya que poden ser autèntics forns a l’estiu (a Andalusia, per exemple, les altes temperatures provoquen que a primera hora de la tarda molts dels seus carrers estiguin menys transitats de l’habitual), però n’hi ha d’altres on succeeix tot el contrari. Al nord, Galícia, Astúries o el País Basc, són indrets perfectes per visitar a l’estiu perquè difícilment hi passaràs calor. Una jaqueta s’hi fa imprescindible (així com un bon paraigua, per si de cas) quan cau la tarda i, en especial, a la nit per poder gaudir de l’exquisida gastronomia.

Asturias

Cudillero, en Asturias.