Poques habitacions, ambient íntim, esmorzar gourmet… Són algunes de les característiques que solen tenir els allotjaments tipus “bed and breakfast” i que li donen un toc especial a la teva escapada. Vegem alguns B&B amb encant a Espanya: anem a Galícia, Canàries, Màlaga, Mallorca i Girona.

Casa Perfeuto María, Outes (La Corunya)
Arquitectura popular, forts murs de pedra, estructures de fusta i acolorides i lluminoses galeries: la Casa Perfeuto María posseeix quelcom de conte tradicional. Aquest B&B està format per cinc habitacions dobles, una triple i una especial amb banyera d’hidromassatge i saleta de lectura amb galeria; una sala d’estar amb xemeneia, biblioteca i jardins. A aquests plaers cal sumar-los un altre gens menyspreable, el de la cuina gallega. Al capdavant hi estan els néts dels fundadors Perfeuto i María: Manuel i China.

És una bona opció per als amants dels boscos, els comptes i les llegendes. Els preus per una habitació doble van des dels 70 €/nit i l’esmorzar costa 9 €.


Casa Casilda, Tacoronte (Tenerife)
Aquesta caseta, els orígens de la qual es remunten al segle XVIII, posseeix un gran valor patrimonial i resulta ser també un hotelet més que agradable al nucli antic de Tacoronte, al nord de l’illa. Copta amb cinc habitacions dobles, dues d’elles de disseny moderníssim i parets vidriades, i tres més tradicionals a la part superior. A això cal afegir-hi la possibilitat d’esmorzar com reis. El paisatge també és digne de menció, ja que està envoltat de vinyes, com una Rioja illenca.

Els tacoronters estimen aquest immoble, ideal per viure l’esperit illenc amb aquesta modernitat que tan bé va entendre i propagar l’artista de Lanzarote César Manrique. Podràs fer la teva reserva des de 88 €.


Alavera de los Baños, Ronda (Màlaga)
Diuen els seus propietaris que l’arquitecte Pedro Enrique Santos Buendía va entendre el disseny d’aquesta casa “sota el precepte musulmà de no provocar l’enveja aliena, mostrant la senzillesa cap a fora”. Per dins, abunden els tapissos marroquins, els sostres sota teulada, les bigues de fusta antiga, les parets pintades… I hi ha també una biblioteca, una sala de lectura i flors fresques a les estances. Un total d’onze habitacions i la promesa feliç d’un esmorzar amb rebosteria, melmelades casolanes, pa, formatges i embotits de la Serranía de Ronda i fruita.

L’hotel està molt a prop dels banys àrabs (s. XIII), en ple centre històric de Ronda. Els preus van des de 85 €.


Ca’s Curial, vall de Sóller (Mallorca)
En aquest allotjament, ubicat entre el mar i les muntanyes, ens espera un esplèndid taronger que dóna abric a tres antigues cases de camp amb tot l’encant mallorquí. Un llimoner i jardins exuberants completen l’entorn de Ca’s Curial. Un lloc romàntic i totalment allunyat del turisme de masses. Les seves habitacions (nou en total) tenen pati, petit balcó o terrassa.

Si esculls aquest B&B podràs aprofitar per recórrer la serra i els seus pobles, a més de perdre’t en el Deià de Graves i en la Valldemosa de Chopin. Els preus per nit són a partir de 120 €.


Casa Migdia, Sant Jordi Desvalls (Girona)
Ja quasi al Baix Empordà, de nou entre el blau i el verd, es troba aquesta casa de pedra, digne exponent del turisme rural. Es pot escollir entre l’habitació Carmen, amb terrassa privada plena de flors i planes, rajoles de Marroc i una banyera amb potes; La Frida, amb balcó sobre el jardí i sostre amb motlures blavoses; La Kika, amb aires nòmades i una gran finestra als carrerons típics de Sant Jordi; o La Paco, que dóna al jardí per un costat i al pati interior per l’altre. A més, a Casa Migdia hi ha piscina d’aigua dolça sense clor (de juny a octubre) i futbolí al bar.

Una bona idea si el que vols és anar a la platja, però allotjant-te a l’interior (està a només 20 kilòmetres del mar). El preu també és a partir de 120 €.