El cinema sempre ha estat un gran aliat per als viatgers. Alguna vegada has sentit la imperiosa necessitat de visitar una ciutat perquè et va enamorar després de veure-la a la pantalla gran? No te’n culpem, ens ha passat a tots. Amb l’estiu arribant, ja va essent hora que comencis a pensar on t’agradaria passar uns dies per aparcar la rutina… I si, a més, ets un cinèfil, segur que aquestes propostes que et llancem et captivaran, ja que et faran rememorar les teves pel·lícules preferides. A Travel Partners podem fer que el teu viatge sigui com el d’una estrella de Hollywood, així que no dubtis a consultar-nos tot allò que necessitis.

 

Nova York

NY de cine

Photo by Rodolfo Sanches Carvalho on Unsplash

La megalòpolis estatunidenca ha estat retratada tantes i tantes vegades en pantalla gran que, tot el que la visita per primera vegada, no pot instintivament deixar-la d’associar a pel·lícules que s’hi han rodat. Sens dubte, Woody Allen és un dels cineastes que en més ocasions l’ha mostrat, com a la seva cèlebre “Manhattan” sense anar més lluny. Però els carrers de Nova York han estat, són y seran un dels platós fetitxes dels directors. Qui no ha volgut emular a Audrey Hepburn a “Esmorzar amb diamants”? O a Spiderman evitant l’infernal tràfic i recorrent la ciutat de punta a punta pels aires ajudant-se dels gratacels? Tots els superherois que es preïn han tingut Nova York com a referent, així que tot i anar just de poders sobrenaturals, tu també pots ser el protagonista de la teva pròpia pel·lícula.

 

París

Paris de cine

Photo by Jeff Frenette on Unsplash

Per visitar la ciutat francesa no fan falta moltes excuses que diguem, perquè sempre, encara que te la coneguis com el palmell de la mà, té quelcom nou a oferir. El 2001 gràcies a “Amélie” es va posar més de moda que mai. Sobretot, el preciós barri de Montmartre, que brilla amb llum pròpia en el film de Jean-Pierre Jeunet. Però París té molts més referents cinematogràfics: des de les cuines dels seus Bistrot mostrades a l’animada “Ratatouille”, passant per Woody Allen i la seva bohèmia reivindicació a “Midnight in Paris”, o la París de carrer que tan bé van saber mostrar els directors de la Nouvelle Vague. Més enllà de la Torre Eiffel hi ha moltíssim amb el que delectar-se, vagis sol o en família.

 

Londres

Londres de cine

Photo by Roman Koester on Unsplash

El Regne Unit no es queda endarrere, en absolut. Londres és una ciutat amb una màgia especial que tant funciona de centre d’operacions per en James Bond com a escenari de la preciosa història d’amor de Julia Robers i Hugh Grant a “Nothing Hill”. Els seus carrers també ha estat testimoni de l’onada d’assassinats de Jack l’Esbudellador (el barri de Whitechapel, més concretament, era el punt candent en el qual actuava el cèlebre assassí en sèrie), les aventures d’en Sherlock Holmes, o han estat el punt de partida per a les màgiques peripècies d’en Harry Potter. Els més cinèfils se sentiran com a casa.

 

Los Ángeles

Los Angeles de cine

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Estant allà a la Meca del cinema, Hollywood, resulta lògic que la ciutat californiana hagi saltat tantes vegades a la pantalla gran. De la mateixa manera que Nova York, absolutament tots els seus barris han estat retratats. “La La Land” recentment es va endur totes les floretes, però no hem d’oblidar que David Lynch va mostrar-ne la cara més surrealista a “Mulholland Drive”, així com “LA Confidential”, “Pulp Fiction” o “American History X” ens van posar davant la seva faceta més salvatge, fins i tot perillosa. La distòpia de “Blade Runner” també es va inspirar en la ciutat americana, així que podem concloure que la segona població més habitada dels Estats units no entén de gèneres cinematogràfics.

 

Roma

Roma de cine

Photo by Kevin Grieve on Unsplash

Els pèplums, que bàsicament són les pel·lícules clàssiques de romans, sempre han estat un gran atractiu per als amants de la història antiga. És un bon exemple una de les més grans produccions d’aquest gènere, “Gladiator”. Però la capital italiana, així mateix, s’ha mostrat de múltiples maneres al cinema. Si decideixes emular el bany que Anita Ekberg va fer-se a la Fontana di Trevi a “La Dolce Vita” de Fellini segurament tornis a casa amb una multa no molt bonica. No obstant això, sense necessitat de mullar-te, sempre pots emular a Gregory Peck i a Audrey Hepburn a “Vacances a Roma” o creure’t Tom Hanks a la trama dels Illuminati de “Àngles i Dimonis”.