Sona molt bonic això de volar pel cel… i ho és. Encara que a vegades els nostres companys d’avió pretenguin convèncer-nos del contrari amb les seves males maneres.No siguis un d’ells, llegeix bé i comprova si tens bons hàbits allà dalt.

 

como-comportarse-avion-v2

Mentre siguis al teu seient

Quan hagis d’aixecar-te del teu seient per qualsevol motiu, evita agafar-te al reposacaps del seient de davant. Això no només evitarà que el tipus que dorm en aquest seient tingui una estrebada cervical, sinó que també t’estalviaràs la venjança posterior quan reclini sobtadament el seu seient cap a darrere sense avisar-te.

Sobre el reposabraços, recorda que el secret és saber compartir, així que tracta de no ocupar-ne més de la meitat. Si et trobes que el reposabraços ja està completament ocupat quan estigis assegut, exercir una mica de pressió amb el colze no està fora de lloc. Altrament, només hauràs d’esperar fins que el teu company de seient vagi al lavabo per, a continuació, repenjar tu el braç.

Si et toca un company de seient xerraire i no tens ganes de parlar, la millor defensa és un bon parell d’auriculars. Si insisteix, sempre pots contestar-li educadament: “Ho sento, però m’estic morint de ganes d’escoltar aquest podcast”.

 

como-comportarse-avion-v3

L’equipatge

A molts de nosaltres ens ha passat això d’estar asseguts al costat de la típica persona pesada que s’aixeca tota l’estona per treure coses del compartiment superior. Inclús pot ser que alguna d’aquestes coses acabin caient sobre les nostres caps.

Per evitar aquestes situacions, abans de seure organitza quines coses necessitaràs tenir a mà i quines pots deixar als compartiments superiors fins a arribar al destí.

A més, assegura’t que els elements del teu equipatge de mà que has deixat a la part superior estiguin ben subjectes i tancats. No sigui que just una ampolla de líquid mal tancada es bolqui sobre el cap d’alguna víctima.

Es tracta d’aplicar el sentit comú, cosa que a vegades sembla que se’ns oblidi quan estem a les altures. Però si tens en compte aquests aspectes, hi ha moltes possibilitats que et converteixis en un company d’avió ideal. I això sol tornar…