Renfe oferirà un nou servei denominat “cotxe silenciós”.

Amb aquest servei Renfe pretén oferir un producte més als seus trens AVE. En el mes de juny es posaran a la venda bitllets en aquest cotxe silenciós on no es permetrà la utilització de telèfons mòbils, ni tindrà megafonia i disminuirà la intensitat de la il·luminació. El preu del bitllet serà el mateix que en la resta de vagons.

Amb aquest nou producte Renfe atén una demanda dels viatgers, especialment aquells que es desplacen a primera hora del matí o aquells que desitgen descansar durant el temps de viatge.

El nou bitllet d’AVE silenciós forma part del interès comercial de Renfe d’oferir els màxims avantatges possible als seus clients, política que va engegar fa un any amb una reducció de tarifes del 11% i va oferir un ventall de descomptes addicionals de fins a un 70%. Entre altres iniciatives en data imminent incorporarà l’establiment de “wifi” en tots els vagons.

A partir d’aquest estiu projecta oferir un altre nou servei com és el d’equipatge “porta a porta”. En principi, el disseny d’aquest servei consisteix que el viatger podrà sol·licitar amb 48 hs. d’antelació per a destinacions nacionals, la recollida de l’equipatge (maletes, bicicletes, cotxets de nen, esquís, etc. – al seu domicili d’origen i traslladar-ho a una destinació, ja sigui un domicili, hotel o creuer.. Per a aquestes prestacions Renfe té previst crear un concurs per a la seva explotació externa.

Entre altres projectes comercials Renfe estudia crear un “Bo multi-AVE”, una targeta moneder, el cost del qual estarà entre 750 i 2.000 euros per utilitzar qualsevol linea de l’AVE en un termini màxim de 6 mesos i un descompte entre el 35 i 50% sobre la tarifa normal.