L’estiu és sinònim de vacances. En família, amb la parella o el teu grup d’amics, però… Hi la teva mascota? Si ets d’aquells que no es poden/volen separar d’ella, o simplement no tens manera de deixar-la amb algú, segueix llegint
i t’explicarem tot el que necessites saber abans de marxar amb el teu fidel company de viatge. EPTurismo ha realitzat una petita guia sobre el tema i t’expliquem el més destacable. Això si, parlem de les mascotes més comunes: gossos, gats o fures.

perro-gato-huron

Abans de res has de tenir en compte que per viatjar des d’Espanya a un país de la UE, la teva mascota haurà d’estar identificada amb un microxip o tatuatge (si aquest es va fer abans del 03/07/2011) llegible i estar vacunada de la ràbia amb una vacuna vàlida en el moment de realitzar el viatge. A més, ha de disposar d’un passaport europeu pel moviment d’animals de companyia. Si viatjareu a un país no membre de la Unió Europea, la mascota ha de complir amb els requisits que exigeixi cada país. És per això que el més aconsellable és que t’informis a l’ambaixada o consultat del país de destí.

Viatjar en avió

Segons informa Aena, els animals domèstics poden ser acceptats com a equipatge als avions abonant la tarifa corresponent, que varia en funció de la companyia aèria. Per exemple, Iberia cobra 120 per portar la mascota a la bodega en bols nacionals, a Europa, Àfrica i Orient Mitjà; mentre que el cost puja a 300 euros per vols a Amèrica i Àsia. Com a norma general, aquests animals han d’anar facturats a la bodega de l’avió, on aniran col·locats a un recipient o contenidor que pot ser obtingut a les companyies. No obstant això, a vegades els animals poden viatjar amb els seus propietaris a la cabina de passatgers, respectant tant les mides màximes del recipient com les condiciones de pes màxim permès aplicades per la companyia aèria. Si viatges amb el teu gos-guia o gos d’assistència, aquest podrà embarcar amb el passatger sense cap càrrec addicional. Només cal que vagi degudament equipat amb morrió, collar i corretja. En qualsevol cas, el gestor aeroportuari recomana comunicar la intenció de portar un animal domèstic a bord quan realitzis la reserva o compris el bitllet.

viajar-con-tu-mascota-en-avion

Viatjar en tren

Renfe permet viatjar amb animals a l’AVE, llarga i mitja distància, sempre que no s’hi oposin la resta de clients. El transport es limitarà a petits animals de companyia, que el seu pes màxim no superi els 10 quilograms. S’admetrà com a màxim un animal per viatger, sempre dins d’un contenidor tancat de dimensions màximes 60x35x35cm i que disposi d’algun dispositiu que permeti contenir i retirar els residus. En general, el transport serà gratuït quan el viatger al càrrec de l’animal tingui un bitllet en classes Preferent Assegut, Club, Llit Preferent, Llit Gran Classe i Butaca Gran Confort. Per a la resta de classes s’estableix un preu corresponent al 25% del seient de classe Turista en funció del trajecte i el tipus de tren corresponents.

viajar-con-tu-mascota-en-tren

Viatjar en vaixell

Cada companyia naviliera posseeix el seu propi reglament per viatjar amb animals domèstics a bord d’un vaixell. Fundació Affinity indica que les mascotes solen viatjar a una zona del vaixell condicionada, encara que empreses com Trasmediterránea o Baleària també ofereixen la possibilitat (al buc ràpid) que l’animal vagi en transportí si és de petites dimensions; o collar, morrió i corretja si és massa gran per entrar a una gàbia.

viajar-con-tu-mascota-en-barco

Viatjar en autobús

En el cas que optis per viatjar amb la teva mascota en autobús, aquesta haurà d’anar dins d’un transportí a la bodega del vehicle. Algunes companyies, com Alsa, tenen limitat a un el nombre d’animals que poden viatjar a l’autobús. En el cas d’Avanza Bus, als autobusos ‘Expres Multimedia’ existeix la possibilitat de portar la teva mascota a un habitacle amb ventilació i climatització especial.

viajar-con-tu-mascota-en-autobus