Ets un apassionat del sushi? Quan viatges aprofites per visitar els millors restaurants i gaudir d’aquest deliciós plat d’origen japonès?
Aleshores presta atenció, t’expliquem quins són alguns dels millors locals del món on menjar sushi.

tokyo-sushi

Evidentment començarem pel Japó, el país del naixement del sushi, que compta amb el mercat de peix més gran del món. El sushi a Japó és fresquíssim, d’una qualitat insuperable, servit en grans proporcions i amb la varietat més amplia del món pel que fa a preparació, ingredients… Diuen que el millor sushi del món es troba al restaurant Sukiyabashi Jiro, a Tokio. De fet, Jiro Ono, xef i propietari, va ser declarat pel seu país “Tresor Vivent” per les seves delicioses creacions. Al seu restaurant, reconegut amb tres estelles Michelin, podràs demanar nigiris de llenguado, zabuló, arengada, salmó, calamar i cloïsses.

new-york-sushi

Nova York és el segon dels millors llocs on menjar sushi, i és que hi ha un restaurant on poder degustar-lo pràcticament a cada bloc… Allà trobaràs des de cadenes de sushi a restaurants on només et serviran el més bàsic, i d’altres de qualitat superior en els que gastar-te tot el pressupost. Molts d’ells a més tenen una bona varietat de sakes, i dels bons! A Sasabune ofereixen els peixos més frescos, exòtics i tota una gamma de nous mossecs amb els quals delitar les teves papil·les gustatives.

london-sushi

A Londres també s’hi torben els millors sushis del món… A més, aquesta ciutat ofereix un gran ventall de llocs on menjar sushi ràpid (tot i que n’hi ha que afirmen que la qualitat no és la millor en relació amb el preu). Entre els milers de restaurants japonesos que alberga la capital britànica, Kiku destaca per la qualitat dels seus ingredients sempre frescos i per posseir una cuina que respecta les més antigues tradicions nipones en un entorn senzill i modern. Va obrir les seves portes el 1978, quan el sushi encara no estava de moda, i un dels seus aspectes més remarcables és el tracte proper amb els hostes.

paris-sushi

París, igual que Londres, compta amb molt bons restaurants on menjar sushi. No s’ha d’oblidar que és una capital europea pels gurmets i una de les ciutats amb els millors xefs del món. A París s’hi troba el petit i acollidor restaurant Isami, comunament considerat un dels millors restaurants japonesos de París. El que més et sorprendrà d’aquest lloc, dirigit pel reservat xef Katsuo Nakamura, és la senzillesa de la seva decoració i sobretot l’exquisidesa de la seva senzilla carta. I per si fos poc, el preu és assequible.

milan-sushi

Acabem a Italia, on l’oferta de sushi no és molt amplia, però pots trobar diversos llocs interessants que compten amb un molt bon producte. Com que està al costat del mar, el peix que arriba a aquests restaurants és fresquíssim, i per tant la qualitat del sushi és suprema. Una bona alternativa per quan estiguis fart de la pasta són els exquisits menús de l’Osaka, a Milà. Un restaurant on els ingredients sempre són fresquíssims, cuinats pel xef Ikeda Osamu al pur estil nipó, en un entorn simple i agradable. L’objectiu d’aquest lloc és fer que els japonesos se sentin com a casa, així que també és una oportunitat per viure una autèntica experiència japonesa a Milà.