Per a molts anunciants, el principal benefici de la publicitat en vídeo online és augmentar la notorietat de la marca, en altres paraules, arribar al nombre més gran possible de persones de la manera més eficaç i en menys temps. Com sabem, YouTube és el principal referent per aconseguir aquest objectiu.

No obstant això, el vídeo online pot fer molt més que impulsar la notorietat. Un estudi de Google revela que YouTube no només millora les mètriques de la marca durant tot el recorregut del consumidor (consideració, preferència, intenció de compra, etc.), sinó també les possibilitats d’augmentar el retorn de la inversió publicitària respecte a la televisió.

Google va analitzar les dades de centenars de campanyes de diferents categories per saber de quina manera TrueView, el format d’anunci en vídeo saltable de Youtube, influïa en la consideració, la preferència i la intenció de compra. Els resultats demostren que amb només una exposició aquesta última va augmentar en un 35% de les campanyes, mentre que en un 57% dels casos es va incrementar la consideració i en un 24% la preferència.

estudio-trueview-conclusiones

El format d’anunci saltable té l’avantatge d’oferir als espectadors la possibilitat de veure la publicitat durant el temps que desitgin, o ometre-la directament. Per entendre com influeix la possibilitat d’escollir a la consideració, la preferència i la intenció de compra, Google va estudiar a les persones que decidiren veure almenys 30 segons d’un anunci.

Les conclusions van revelar que aquestes tres mètriques van obtenir millors resultats després dels 30 segons de visualització. És a dir, que els anuncis de YouTube milloren les mètriques fonamentals en un moment més avançat del recorregut del consumidor.

Així que si estàs pensant en publicitat en vídeo online hauràs de prendre les decisions de creativitat adequades perquè els usuaris segueixin veient el teu anunci. Per exemple, la gent tendeix a no saltar els anuncis divertits o aquells en els que surtin famosos. Si decideixes mostrar la teva marca, és importat saber que els usuaris responen millor si el logotip està vinculat a un producte que si no ho està.

L’estudi també va demostrar que el retorn de la inversió publicitària (ROAS) podria ser força més elevat a YouTube. A les categories examinades, les marques invertien com a mínim dos terços del pressupost de mitjans a la televisió. No obstant això, l’anàlisi indica que aquesta situació hauria de canviar: assignar part d’aquest pressupost a YouTube pot generar un ROAS de 2 a 8,5 vegades superior. I tot plegat pot tenir un impacte significatiu per als ingressos generats pel marketing.

Una de les categories examinades foren les entrades de pel·lícules d’acció. En comparació amb la publicitat a televisió, cada euro invertit en TrueView multiplicava per set els ingressos a taquilla. En el cas de les entrades de pel·lícules d’acció, assignar el 20% del pressupost publicitari de televisió a YouTube hauria incrementat els ingressos provinents de marketing en un 25%.

Per saber si la teva inversió en vídeo online és insuficient (concretament a Youtube), pots usar el model mix de mitjans (MMM), que proporciona informació valuosa sobre quins canals són més eficaços i els resultats que s’obtindrien si la inversió en altres mitjans es destinés a ells.

videos-online-cosumidor-protagonsita

En qualsevol cas, el fonamental és centrar-se en l’usuari, això és seguir el recorregut que realitzarà el consumidor. A més capaces siguin les marques de relacionar les seves decisions de mitjans amb les decisions de mitjans dels consumidors, més capaces seran d’arribar a la gent en els moments adequats i de millorar les mètriques importants.