A aquestes altures tots ja sabem que l’esmorzar és un àpat molt important, que ens ajuda a començar el dia amb energia. Tant si ets dels que surten cada matí de casa en dejuni com si ets dels que es prenen el seu temps per fer-se un batut o unes torrades amb  mantega, segur que et seduiran aquestes propostes saldables, ecològiques, energètiques i plenes de vitalitat per gaudir d’un bon esmorzar a un hotel. A cap i a la fi, les vacances són un bon moment per mimar-se.

En plena natura

L’hotel boutique Tierra del Agua, a Astúries, es troba a l’entorn del Parc Natural de Redes (Reserva de la Biosfera). Si t’agraden els esmorzars desintoxicants, aquest establiment ha dissenyat una experiència ayurvèdica per assolir un estat de relaxació lliure de toxines. La proposta inclou un esmorzar detox que se serveix a la mateixa habitació i que consta de llimonada temperada, batut de fruites i verdures (fulla de col, d’espinacs, coriandre, cogombre, pinya…) i fruits secs: panses, avellanes, figues, ametlla i pipes.

desayuno-para-mimarse-limonada

Amb energia

Al Parc Natural de Sierra de Mariola, a Alacant, trobem MasQi, The Energy House, una masia del segle XIX completament restaurada. Aquí l’experiència gastronòmica està basada en cuina macrobiòtica per depurar-nos i omplir-nos d’energia. Segons ens aclareixen, un esmorzar ideal “hauria de ser de digestió fàcil, variat i ple d’energia i vitalitat”. La seva original proposta inclou una sopa de verdures amb miso, una crema de cereals integrals amb pipes de carabassa i el toc dolç del xarop de poma, pans ecològics fets amb massa mare, cremes de fruits secs i pastissets obawa de poma sense sucre afegit.

desayuno-para-mimarte-crema

Slow & Tasty

Així són els matins al Midmost, un hotel barcelonès recentment inaugurat que compta amb un menú dissenyat per l’austríaca Martina Wastl i pensat per als comensals més preocupats per la seva salut. Parlem d’una tendència en auge, l’alimentació conscient, que es manifesta en els seus esmorzars detox, proteics, energètics o digestius. És l’hora dels cereals amb fruits secs, dels sucs acabats de preparar i dels productes orgànics.

desayuno-para-mimarte-furtos-secos

Productes locals

La tendència no és només de petits hotels boutique. També de les grans cadenes comencen a sumar-se a aquesta corrent i la prova la tenim en la nova proposta de Novotel, a la que defineixen com “healty, local & daily fresh”. Es tracta d’esmorzars –oberts també al públic del carrer- amb productes frescos, locals i elaborats amb afecte. S’incorporen formatges, ous, pa i embotits procedents de productors locals.

desayuno-para-mimarse-quesos