Visitar les  meravelles del món. Sona atractiu. Però es clar, això mateix pensen centenars de persones i perd una mica de gràcia haver d’estar esquivant les masses quan un el que vol és apreciar detingudament un monument o un museu. T’imagines poder gaudir del turisme sense turistes?És cert que necessitaràs un pressupost més elevat o un gruo gran de persones. Però és possible: t’expliquem com i on.

Stonehenge (Gran Bretanya)

La companyia Stonehenge Tours va aconseguir un acord especial amb l’agència de conservació English Heritage per oferir un accés privilegiat al Cercle de Pedres de matinada i al vespre, quan el lloc està tancat al públic general. Evidentment, cal tenir en compte que la demanda d’accessos VIP sobrepassa, per molt, l’esporàdica oferta i els recorreguts de 110€ solen esgotar-se amb mesos d’antelació.

turismo-sin-turistas-stonehenge

Museu d’Art Modern (Nova York, Estats Units)

Aquest bastió del centre de Manhattan és un dels museus més concorreguts del món. És per això que és especialment interessant optar per fer el recorregut abans que obri al públic general o després que tanqui. El MoMA organitza un nombre restringit de recorreguts privats d’una hora, guiats per un conferenciant del museu, des de 56€ per persona. Es requereixen un mínim de 10 persones  per vendre el recorregut i les reserves cal fer-les amb almenys dues setmanes d’anticipació a través de la pàgina web.

turismo-sin-turistas-moma

Palau Shu Fang Zhai (Beijing, Xina)

A l’interior d’aquest enorme complex de Beijing s’hi troba el Palau Fang Zhai, una meravella arquitectònica amb un accés al públic general molt limitat. No obstant això, els interessants en conèixer-lo poden obtenir un accés privat al palau reservant recorreguts exclusius com el Peregrine Travel’s China Elite Tour, que costa 5.990€ i inclou un viatge d’11 dies de Beijing a Shanghai.

turismo-sin-turistas-beijing

 

Capella Sixtina (Ciutat del Vaticà)

Si prefereixes multituds més petites i més temps per observar amb la boca oberta la fantàstica interpretació que Michelangelo va fer del Judici Final al sostre de la capella, pots reservar un accés VIP al Vaticà en un recorregut privat després del tancament al públic per 336€. Els recorreguts comencen amb un guarda de seguretat que obre les portes i acaben amb l’accés exclusiu a les Estances de Rafael i el laberint de tresors que són els Museus Vaticans. Cal reservar amb mesos d’anticipació.

turismo-sin-turistas-vaticano