El sector global dels viatgers de negocis seguirà creixent durant la pròxima dècada, concretament un 3,7% segons un informe conjunt de Travelport i World Travel and Tourism Council. I ho farà gràcies al fort creixement dels mercats emergents.

Els majors mercats de viatgers de negocis segueixen sent EE.UU., Xina, el Regne Unit, Alemanya i Japó. No obstant això, l’informe mostra que els 10 països amb un major creixement anual en viatges de negocis són Myanmar (8,7%),, Cambodja (7,4%), Ruanda (8,5%), Gabon (8,5%) i Tanzània (7,9%). Si parlem de regions, la que experimentarà un major creixement és la d’Àsia-Pacífic.

myanmar-business-travel

Entre els factors que expliquen aquest protagonisme dels mercats emergents en el business travel cal tenir en compte que, durant els últims cinc anys, la despesa en viatges de negocis ha avançat ràpidament en molts d’aquests mercats, com Qatar, Azerbaidjan o Moçambic.

Una dada important que es desprèn de l’estudi és que diversos dels 20 destins de viatges de negocis que han experimentat un creixement més ràpid han introduït millores en els visats, cosa que ajuda al creixement del sector i al creixement econòmic.

visado-business-travel

Un altre dels factors que influeix en aquest auge és el vincle entre la pau i el desenvolupament econòmic. Per això països com Sudan, Sri Lanka, Angola i Ruanda figuren a la llista a mesura que aconsegueixen superar els seus conflictes interns.

L’informe també explora l’ús creixent de la tecnologia per donar suport tant als viatgers com a les empreses especialitzades en viatges. De fet, la investigació de Travelport destaca com els viatgers de negocis desitgen rebre alertes als seus telèfons mòbils i informació sobre cancel·lacions i/o actualitzacions.

En definitiva, seguirem veient créixer els viatges de negocis en molts mercats emergents amb la tecnologia jugant un paper cada vegada més important. Per aconseguir-ho, es fa necessari seguir invertint en les millores tecnologies i infraestructures, a més de facilitar els requisits dels visats.

tecnologia-mercados-emergentes

 

Els viatges de negocis són una part vital del sector, clau per al creixement global. I és que dirigeixen les relacions, les inversions, les cadenes de subministrament i la logística que suporten els fluxos del comerç internacional.