Per comprar regals originals o simplement per admirar la seva bellesa: els mercats nadalencs són una visita interessant en aquestes dates.Encara més si es combinen amb un viatge. Et proposem algunes ciutats amb mercats singulars.

Budapest, Hongria, tradició o qualitat

Passejar entre les més de 100 parades nadalenques que s’aixequen a la cèntrica plaça de Vorosmarty, envoltada d’antics edificis, llums i decoracions festives, és tota una experiència. Tampoc hauries de perdre’t el colossal calendari d’Advent en què es converteix la façana de la cafeteria clàssica de Cafè Gerbeaud. Aquest mercat és un bon lloc on escollir entre milers de regals fets a mà, ja que tots els articles, des dels barrets de punt a les sabatilles de pell, passen un exhaustiu control de qualitat a càrrec d’experts en art popular hongarès. A més, podràs delectar-te amb els sabors hongaresos: tasta les especialitats de temporada com el pa fregit, les castanyes rostides i el famós strudel de fabricació casolana.

Mercadillo navideño en Hungria

 

Londres, Regne Unit, fantasia de gel

Ubicat a Hyde Park, ‘Winter Wonderland’ és un món màgic de gel. Es tracta d’un increïble complex nadalenc, ideal per passar la tarda en família. Dins d’ell, ens trobarem el mercat nadalenc, però també una pista de patinatge sobre gel, una sínia, espectacles circenses i un gran nombre de parades de menjar. El millor de tot és que l’entrada és gratuïta. El mercat principal, inspirat en l’estil alemany, és ‘Angel’s Christmas Market’ on segur t’encapritxes d’algun regal, ja que té de tot: des d’art i artesania fins a joies fetes a mà, sempre cuidant l’aparadorisme.

Mercadillos navideños londres

 

Alsàcia, França, autèntica

A França, l’Alsàcia és probablement la regió on els mercats nadalencs són més autèntics, gràcies, en part, a la seva proximitat i la seva història lligada a Alemanya. Un dels mercats més singulars i visitats és el d’Estrasburg, que pot presumir de ser el més antic de França i un dels més grans i vistosos. Situat a la plaça de l’ajuntament, acompanyat d’un gegantí avet de 28 metres. Al voltant de l’arbre de Nadal se situen les diverses parades, que ofereixen una gran varietat de peces d’artesania, des de figuretes de pessebre a soldadets. També trobaràs delícies culinàries típiques de la regió: dolços de l’Alsàcia, llaminadures o les famoses galetes en forma de ninot.

Alsacia mercadillo navideño


Graz, Àustria, ciutat de mercats de Nadal

Cada bella plaça del centre històric compta amb el seu propi mercat nadalenc. De fet, Graz és coneguda com la capital austríaca de l’Advent, perquè a cap altra ciutat estan tan marcades la vida cultural i les compres per l’Advent com aquí. A Graz cal anar a veure el pessebre de gel del pati Landhaushof amb les seves figures de mida natural emmarcades en un imponent pessebre, tot plegat tallat artísticament al gel. Aquesta obra d’art gairebé sempre s’ha de crear diverses vegades, ja que si la temperatura hivernal de desembre és massa suau, cal renovar peces individuals. Tampoc et pots perdre el calendari d’Advent projectat a la façana de l’Ajuntament i els concerts diaris.