Sabem que a l’hora de realitzar les teves reserves de vols confies plenament en la teva agència de viatges. I, és clar, ells són els qui millor et podrien assessorar per aconseguir les opcions més interessants.Per això és important que la pròxima vegada que parlis amb el teu agent de viatges tinguis en compte una sèrie de “trucs” que t’explicarem, amb els que podràs estalviar-te diners en les reves reserves aèries.

Tot i que no sempre és possible seguir-los (ja sabem que a vegades no pots preveure les teves escapades amb molta antelació), segur que et seran útils.

reservar-vuelos-trucos

En general, els mesos més barats per volar són gener i novembre, seguits de febrer. Mentre que juliol i agost, en ser temporada alta, són els mesos més cars per volar. Si pots acomodar les teves dates, podries estalviar fins a un 15% en el preu dels vols.

Moltes vegades les companyies aèries, quan no han tingut una bona setmana, baixen les seves tarifes el dimarts per fer més vendes. Aquest és el millor dia per comprar bitllets, seguit de dimecres i dijous. Això sí, intenta evitar comprar-ho al cap de setmana (del divendres al diumenge) i si pots deixar passar el dilluns, millor.

Un error comú és comprar bitllets a la nit, que és quan sol haver-hi més afluència de gent. Això fa que els preus pugin, així que es tracta de fer-ho durant el matí o en les primeres hores de la tarda.

Per destins europeus, com Londres, París, Brussel·les o Amsterdam, l’ideal és comprar els bitllets amb 7, 8 o 9 setmanes d’antelació. D’aquesta manera, podràs arribar a estalviar-te fins a un 20% en el cas de la capital belga.

reservar-destinos-europa

Per aquells que esteu pensant en viatges transoceànics, que solent ser els bitllets més cars, també és essencial saber quins són els millors mesos per volar. En la majoria dels casos (i com segur que sospites) els mesos més cars són juny, juliol i agost. Curiosament, els vols a La Habana també són més cars al març, abril i desembre.

En qualsevol cas, com més lluny sigui el teu destí, més antelació necessitaràs perquè els preus no pugin als núvols. Per exemple, si compres un vol a Nova York 28 setmanes abans de volar t’estalviaràs fins a un 13%, un 9% si compres vols a Bangkok amb 27 setmanes d’antelació i un altre 9% si reserves els teus vols a Buenos Aires amb 21 setmanes de temps.

Ara ja ho saps, i com diu l’anunci: “Si pagues més és perquè vols”.