Quan sentim a parlar d’un restaurant amb estrella Michelin el primer que ens ve al cap és que, per poder gaudir dels seus plats, haurem de gratar-nos la butxaca. Error. Evidentment que hi ha establiments amb menús que superen fàcilment els 100 euros, però al nostre país n’existeixen molts d’altres en els que pots menjar com un rei per força menys diners. Aquí te’n mostrem cinc. Per reservar-hi taula pots acudir a les seves respectives webs, però des de Travel Partners et facilitem tota allò que necessitis per fer del teu viatge quelcom especial.

 

Lluerna (Av. Pallaresa, 104. Santa Coloma de Gramenet)

Restaurante Lluerna

Fora dels marges del centre de Barcelona hi ha molt, moltíssim per explorar. Aquest és el cas del restaurant Lluerna, situat a Santa Coloma de Gramenet, el qual, gràcies a la bona feina del xef Víctor Quintillá i la sumiller Mar Gómez, s’ha guanyat a pols ser un dels secrets millor guardats de la restauració catalana. Per 62 euros disposes del seu Menú Presentació amb tretze passades (entre elles, el saborosíssim coulant de patata, tòfona, ou ecològic i suc de rostit); per 80 euros l’anomenat Menú Lluerna amb quinze passades i, a més, també compten amb un Menú Vegetal per només 55 euros. Tot i ser un laboratori de sensacions de cuina tant tradicional com creativa, gaudeixen d’un Menú Especial (una mica més elevat, uns 110 euros) que consta exclusivament per plats que contenen tòfona fresca. Sens dubte, aquí hi ha de tot i per a tothom.

Restaurante Lluerna

 

Maruja Limón (C/ Montero Ríos, 4. Vigo)Restaurante Maruja Limón Logo

A Vigo és complicat trobar-se amb algun restaurant que no doni la talla, però si vols anar sobre segur, deixa’t consentir per la Inés Abril i en Rafa Centeno. Saben cuidar com pocs el producte i, a més, disposen de tres menús pels quals no t’hauràs d’hipotecar: un per 48 euros format per dos aperitius, cinc plats salats i un de dolç; dos menús per 58 euros que aglutinen el millor de la seva cuina en deu passades; y un últim anomenat “Maruja en estado puro” per 82 euros amb el que podràs estar literalment assegut davant de la cuina per no perdre’t detall de què hi succeeix.

 Restaurante Maruja Limón

 

Fonda Sala (Plaça Major, 17. Olost de Lluçanès. Barcelona)

Fonda Sala

Si vas de carta òbviament pagaràs més, però el fet que el restaurant familiar situat en el poblet d’Olost disposi d’un Menú Diari que costa amb prou feines 18 euros és imbatible. La seva especialitat és la cuina tradicional, però també compten amb un bon nombre de plats amb tòfona negra en temporada (se’ns fa la boca aigua només de pensar en els seus canelons de faisà amb tòfona o el seu espectacular arròs amb tòfona negra). Tenint present la seva ubicació, al bell mig d’una zona igual de tranquil·la que boscosa, és un lloc perfecte al qual escapar-se per fugir de l’estrès.

Fonda Sala

 

Casa Manolo (Passeig Marítim, 5. Daimús. València)

Casa Manolo Logo

Menjar amb vistes a la platja, brilli o no el sol, sempre és un luxe impagable. Però si a això li sumem un restaurant com aquest a càrrec del xef Manuel Alonso, amb plats d’arròs, peix i carns cuinats amb productes de primeríssima qualitat, el que ens queda és una experiència d’aquelles que, una vegada a la vida, un ha de tastar. Disposa d’un Menú Degustació de 89 euros, però si acudeixes a la carta, pots saciar-te perfectament sense desemborsar més de 30 euros. Amb el seu arròs de colomí, bolets i tòfona, per exemple, salivaràs a base de bé.

Casa Manolo Restaurante

Montia (C/ Calvario, 4. Madrid)

Montia Restaurante logo

Sempre és una bona idea escapar-se un cap de setmana fins a San Lorenzo del Escorial. Però, si a més afegim a l’escapada poder tastar plats que salvaguarden el gust i els aromes de la sierra madrilenya, la jugada sortirà rodona. Disposen d’un menú curt de 45 euros (cinc aperitius, quatre plats, degustació de formatges i postres), però si vols gratar-te una mica més la butxaca, en tens dos més per 60 y 65 euros. No te’n penediràs en absolut.

Restaurante Montia