En un món cada vegada més interconnectat, els viatgers de negocis necessiten tenir accés ràpid a la informació, així com poder comunicar-se amb facilitat des d’un punt a un altre del món.És per això que la tecnologia 5G pot suposar un gran abans pel business travel.

La tecnologia 5G és la successòria de la 4G, una nova generació de xarxes de comunicació sense fil – ja no parlem només de telefonia – que hauria d’estar disponible al llarg dels pròxims anys.

En termes tècnics, 5G significa major volum de dades, mínima latència (el temps que triguen les dades a viatjar fins al seu destí) i baix consum d’energia.

¿En què es tradueix a la pràctica? Per exemple, una pel·lícula es descarrega en segons, els cotxes sense conductor reaccionen més ràpidament que els éssers humans i la Internet de les coses (IoT) aprofita tot el seu potencial.

5g-IoT

Els gegants de la tecnologia ja s’estan preparant per a aquest futur hiperconnectat, amb Amazon i l’embranzida de Google en assistents virtuals per a llars intel·ligents, i Facebook avançat amb el vídeo en viu.

Recentment, les empreses Verizon i Korea Telecom (KT) van provar amb èxit la primera trucada telefònica amb imatge hologràfica basada en tecnologia 5G a través d’una demostració en la qual van comptar amb la presència dels màxims representants d’ambdues empreses a Seül.

Mentrestant, la realitat virtual estarà cada vegada més present a mesura que la pròxima generació de telèfons intel·ligents faci front a la gran quantitat de dades i baixa latència necessària per explorar aquests nous mons.

La tecnologia 5G serà aleshores un important suport per a les empreses turístiques, que podran oferir als usuaris la possibilitat d’explorar l’interior d’un avió o d’un hotel – per posar dos exemples – des del punt de venda o mitjançant aplicacions mòbils.

5g-realidad-virtual

El seguiment millorant és una altra àrea que creixerà i els experts prediuen que hi haurà 23 mil milions de dispositius IoT per 2019. L’equipatge, en particular, pot tornar-se més “intel·ligent”. Com explica Michael Bayle, responsable mundial de mòbils d’Amadeus, aquest “equipatge intel·ligent” podrà trucar a un taxi quan arribi a la ciutat de recollida de l’aeroport.

Per tant, aquesta tecnologia oferirà noves oportunitats als viatgers en les diferents etapes del viatge. Sens dubte una experiència millorada que inclourà vídeos, realitat augmentada, informació en directe i constantment actualitzada – com l’estat del vol o cancel·lacions- a més de serveis personalitzats on-the-go utilitzant geolocalització.

La implementació del 5G en el sector dels viatges dependrà de la qualitat de les xarxes en cada mercat i de les inversions que es realitzin, però és evident que el seu impacte serà enorme.