Itàlia segueix al capdavant de les preferències dels espanyols.

Algú va definir Itàlia com el paradís del viatger i sense cap dubte és, per excel·lència, un país que per la seva monumentalitat, història i paisatge difícilment té competència.

El nord, ideal per a l’estiu, compta amb atractius singulars com Venècia, la zona dels llacs de Como, Garda, Maggiore i les ciutats del seu entorn, capitals com Milà i Torí, sense entrar a les petites ciutats tant de l’interior com les costeres del Mediterrani i de l’Adriàtic.

El centre, amb uns racons que enamoren, com la famosa Toscana i la bella Roma coneguda com la Ciutat Eterna, bressol d’una de les més importants civilitzacions i centre de la cristiandat amb la Ciutat del Vaticà dins d’ella.

El sud singular, genuí del caràcter italià, obert i sorollós amb ciutats com Nàpols i el seu històric entorn com Caserta, Pompeya, Herculano, la bella Sorrento i les properes illes de Capri i Ischia i l’espectacular i meravellosa costa Amalfitana.

Sicília mereix un punt i apart. D’una banda, igual que Roma i Nàpols, no és recomanable viatjar a l’agost, donat la calor sufocant.

De l’altra, és que per visitar tota Sicília necessitarà un mínim de 8 dies, atès que es tracta de l’illa més gran del Mediterrani amb una extensió de 25.662 km2. Perquè es faci una idea, la distància entre Erice i Siracusa és de 370 km.

El segon i tercer lloc de les preferències dels viatgers espanyols, les ocupen els viatges dins d’Espanya ja sigui prop del mar o a les muntanyes, tot i que existeix interès per les ciutats històriques i monumentals del país. En això influeixen tres factors: la crisi econòmica, la segona residència i la visita a familiars. 

A aquestes tendències, s’afegeixen els EUA i més concretament els estats costaners de l’Est amb New York, Washington, Boston i les cataractes del Niàgara, entre altres indrets.

I  els de la costa Oest amb Sant Francisco, Los Ángeles, Sant Diego i els seus propers parcs naturals, i Seattle limitant amb Canadà.

cotswolds_cnt_6nov09_istock_b

Seguidament trobem el Regne Unit amb llocs romàntics com els petits pobles de la regió de Cotswolds propers a Gloucester, l’antiga ciutat romana de Bath, així com Londres i els seus voltants. Una alternativa summament atractiva és Escòcia, des de les illes d’Orkney fins als seus límits amb Anglaterra, no deixant de veure Edimburg, diuen, una de les més belles ciutats de Gran Bretanya.

Al Regne Unit li segueix França i les seves diferents regions liderades per París, seguit de Portugal i diversos països i ciutats del nord europeu, especialment Noruega i les capitals Bàltiques i unes altres de l’antiga Europa de l’Est.

París sempre mereix una visita turística i si porta a la família pot aprofitar per portar-los a Eurodisney.